Dr. Albert Schweitzer school

school voor Funderend Onderwijs (FO)

Ban lesa

20 - 11 - 2015
DSCN0548

De ASFO heeft met 179 leerlingen meegedaan aan het boekenpaspoortprogramma van de Biblioteka Nashonal Korsou. Het boekenpaspoortprogramma wil het lezen van kinderen stimuleren. 84 leerlingen hadden een oorkonde ontvangen, 38 leerlingen hadden ook een cadeautje gekregen. 32 leerlingen hadden een VOL paspoort, dus 10 stickers, waardoor de ASFO de scholenprijs had gewonnen. J. Bakhuis, namens de bibliotheek.

4 A naar het medialab

20 - 11 - 2015
IMG_0270

Maandag 16 november had groep 4 A haar eerste uitstapje. Om kwart voor 8 werden we opgehaald met de bus. Al een uitstapje op zich. Om half 9 begon de workshop in het medialab van de bibliotheek in Punda. Het was een workshop Filmen met de Ipad. Eerst kregen de kinderen uitleg, daarna zelf aan de gang om een filmpje te maken in de bibliotheek. Vervolgens monteren…dat was best moeilijk.  [ Read More ]

leguaan gered

13 - 11 - 2015
Iguana_de_Venezuela[1]

Vrijdag de dertiende was een pechdag voor een leguaan. Hij (of zij ) zat vast in een put en dreigde te verdrinken. Gelukkig was daar Aron Gruppen uit groep 6 C. Hij heeft de leguaan uit de put gehaald en naar een veilig plekje gebracht. Goed gedaan Aron!

maandopening november

9 - 11 - 2015
DSCN0521

Op maandag 2 november viel de opening in het water, maar op 9 november was het droog. De groepen 7 hebben een mooie opening verzorgd rond het thema Geduld. Een aantal leerlingen zong het lied “opzij, opzij, opzij” , ¬†er werd een mooi gebed voorgelezen en het verhaal werd voorzien van prachtige tekeningen. Na de viering zongen we samen het volkslied. Daarna werden de winnaars van de tekenwedstrijd van de  [ Read More ]

DSCN0514

  De groepen 7 en 8 hebben de afgelopen weken heel veel handjes verkocht. Hiermee hebben ze het Ronald McDonald huis gesteund. In totaal hebben ze 4000,- opgehaald. Een fantastisch bedrag. Uiteindelijk was het de groep van juf Gigi ( 8B ) die het meeste per groep heeft opgehaald. Zij gaan lekker eten bij de MacDonalds.