Contributieverordening

Contributieverordening

 

De VPCO kent onder meer de volgende lidmaatschapsvormen, waar u vrijwillig uit kunt kiezen:

 

  • Gewone leden
  • Buitengewone leden
  • Buitenleden

 

Aan het gewoon en buitengewoon lidmaatschap van de vereniging (hierboven onder 1 en 2) is een verplichting tot het betalen van contributie verbonden. De contributieverplichting wordt vooraf bij inschrijving aangegaan voor zo lang één kind één van de scholen van de VPCO bezoekt.

 

De VPCO heeft contributie onder meer omdat de subsidie die de VPCO van de overheid ontvangt bij lange na niet toereikend is voor dekking van de basis kosten voor onderwijs. Kosten die onder meer door middel van contributiegelden worden gedekt zijn bijvoorbeeld:

 

  • Een groot deel van de rekening voor water en energie (voor de fans en dergelijke die draaien in de klassen)
  • Een deel van de rekening voor schoonmaak van de scholen
  • De kosten voor ICT (internet, sofware, hardware etc.)
  • De licentiekosten van de leerlingvolgsystemen Som Today en Parnassys
  • Een deel van de kosten voor het bovenschoolsmanagement, te denken valt bijvoorbeeld aan HRM
  • Leermiddelen, werkboekjes, up-date en aanschaf van leermethodes en andere leermaterialen

 

Ook worden typische verenigingsaangelegenheden betaald vanuit de contributiegelden. Te denken valt hierbij aan bijvoorbeeld kosten die worden gemaakt in het kader van onze identiteit: methoden voor godsdienst en dergelijke.

 

De VPCO is in een rechtszaak verwikkeld met de overheid waarin de VPCO pleit voor toereikende en gelijke bekostiging. De VPCO hoopt dat er een dag komt waarop de contributie kan worden afgeschaft of aanzienlijk kan worden verminderd omdat de overheid zich in voldoende mate aan haar verplichting houdt. Tot die dag, zijn wij afhankelijk van ouders en hopen wij dat ouders wel bereid zijn te investeren in goed onderwijs voor hun kinderen.

 

De contributie wordt jaarlijks door de Algemene Ledenvergadering vastgesteld middels een contributieverordening.

Voor het huidige verenigingsjaar is de contributie als volgt:

 

  • Een gewoon lid zonder kinderen betaalt ANG. 75,00
  • Een (buiten)gewoon lid met één kind op één van de VPCO-scholen betaalt ANG. 575,00
  • Een (buiten)gewoon lid met twee kinderen op de VPCO-scholen betaalt ANG. 1.075,00
  • Een (buiten)gewoon lid met drie of meer kinderen op de VPCO-scholen betaalt ANG. 1.425,00

 

De contributie kan op de volgende manier worden voldaan:

 

–               Bij de MCB Bank op rekeningnummer 900.955.08

 

Bij betaling verzoeken wij u uitdrukkelijk om de volgende gegevens te vermelden:

 

–               lidnummer en naam van het lid ofwel

–               lidnummer en factuurnummer

 

U kunt ook betalen via elektronisch bankieren en daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met pin te betalen bij het kantoor van de VPCO en op al onze scholen. U kunt op geen van de locaties contant betalen.

 

Indien u vanwege uw inkomenspositie niet in staat bent om aan de contributieverplichting te voldoen, dan is het mogelijk om een verzoek tot contributiekwijtschelding of -vermindering in te dienen. Dit doet u door een schriftelijk verzoek hiertoe in te dienen bij de algemeen directeur van de VPCO onder overlegging van uw inkomensbescheiden. Alle verzoeken worden vertrouwelijk behandeld en schriftelijk beantwoord. Indien contributiekwijtschelding of -vermindering wordt toegekend zal dat slechts voor één verenigingsjaar gelden. Indien het nodig mocht zijn, kan men elk jaar opnieuw een schriftelijk verzoek indienen.

 

Indien niet wordt voldaan aan de contributieverplichtingen, dan is de VPCO genoodzaakt om een incassobureau in te schakelen. Dit betekent dat bovenop het contributiebedrag een extra toeslag van 15% in rekening zal worden gebracht voor leden die niet aan hun verplichtingen voldoen. Dit geldt ook voor leden die hun lidmaatschap tussentijds opzeggen.